Login op Social Schools

Peuteropvang

Samen spelen, ontdekken en ontwikkelen!

Binnen Kindcentrum De Kiem bieden wij peuteropvang aan voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De peuteropvang heeft een eigen knusse groepsruimte met aparte buitenruimte.

Peuteropvang richt zich net als de kinderdagopvang op de verzorging en ontwikkeling van peuters. De werkwijze van de peuteropvang komt echter meer overeen met het klassieke peuterspeelzaalwerk. De opvang is gedurende de schoolweken op één of twee vaste ochtenden van 08.30 uur tot 12.30 uur. De peuters komen er om samen met andere kinderen te spelen en te ontdekken.

De peuteropvang in Kindcentrum De Kiem wordt verzorgd door beide basisscholen. Samen zorgen wij voor een goede afstemming tussen het aanbod van de peuteropvang en de basisscholen. Het grote voordeel hiervan is dat de stap naar de basisschool een hele natuurlijke zal zijn.

Als uw kind bijna vier jaar is, kunt u een keuze maken voor één van de basisscholen.  Vanaf 3 jaar en 10 maanden mag uw kind alvast een aantal (halve) dagen naar school om te wennen. Deze kennismakingsperiode duurt maximaal 5 dagen. Voor ieder kind maken we afspraken op maat om te komen wennen. 

Onze kijk op peuteropvang

  • Kinderen van 2 en 3 jaar zijn nieuwsgierig en willen de wereld om zich heen te gaan ontdekken.
  • Samen spelen met andere kinderen wordt voor peuters steeds interessanter.
  • Ieder kind is uniek en heeft z’n eigen ritme nodig om zich plezierig te voelen.
  • We werken met vaste dagprogramma’s en rituelen die voor herkenning en veiligheid zorgen.
  • Onze pedagogisch medewerkers zijn niet alleen ervaren op het gebied van de verzorging en opvang van kinderen. Ze zijn ook geschoold in de ontwikkeling van jonge kinderen.
  • Ons aanbod biedt kinderen van alle leeftijden uitdaging en plezier, zodat ze zich prettig voelen en zich spelenderwijs kunnen ontwikkelen.
  • Kinderen spelen met leeftijdsgenootjes en zijn binnen ons kindcentrum op dezelfde plek als eventuele oudere of jongere broertjes/zusjes. Dat is makkelijk voor ouders en fijn voor de kinderen. Regelmatig wordt er tussendoor even gezwaaid of geknuffeld door de broertjes en zusjes binnen het kindcentrum.

Ons aanbod

  • We werken met Uk en Puk, een landelijk ontwikkeld activiteitenprogramma voor baby’s en peuters.
  • We gaan iedere dag naar buiten om lekker te spelen, wandelen en de natuur te ontdekken.